Úkoly

19.05.2014 20:34
Po celkem 4 úkolech Vám chceme oznámit hodnocení jednotlivých vypracovaných úkolů. 1) ITÁLIE(úspěšné úkoly-div+obrázek,báseň,obraz loga)->5 ébéček 2)VELKÁ BRITÁNIE(úspěšné úkoly-div+obrázek,báseň)->3 ébéčka 3)JAMAJKA(úspěšné úkoly-žádné)->0 ébéček Samozřejmě do začátku tábora se zde můžou ještě objevit jakési úkoly. Buďtě ve střehu. Mezinárodní rada kultury
14.04.2014 22:59
Mezi kulturní život pochopitelně také patří literatura. Napiště článek alespoň o 100 slovech, který bude popisovat dění ve vaší civilizaci v období (1904-1785). Podstatným bodem je zmínění alespoň 3 umělců pocházejících z vaší civilizace(popis jejich života,zajímavosti,čím jsou tak známí a přidání fotek).Po vytvoření článku si ho přidejte na vaší stránku.Mnoho úspěchu. Mezinárodní rada kultury
24.03.2014 21:29
Dalším kulturním odvětvím je umění. Ve vaší civilizaci se usadili umělci, jejichž díla nejsou nikde prezentovány. Vaším úkolem je si je vytvořit a vystavit v Národní galerii. ÚKOL:Nakreslete libovolnou ruční(ne na počítači) technikou znak skautské lilie vaší civilzace a její fotku si přidejte na vaší stránku.Dále přidejte i stručnou vysvětlivku(symboliku) dané lilie.
10.03.2014 21:21
Nastává rozvoj veršotepectví všude po světě. I na vašich státech leží břemeno, se kterým je třeba něco dělat, aby vaše civilizace nebyla oproti ostatním pozadu. A)Napište básničku o třech slokách, přičemž v každé budou 4 verše.Rýmy jsou povinností. Téma je Představení Vaší civilizace. B)Přidat si název svého divu na své stránky a přidat fotografii.   P.S.ti kteří doposud neposlali název svého divu, nechť tak učiní,zbytečně se obírají o drahocené peníze a kulturní uspokojení.
03.03.2014 20:48
do 9.3.14: každá civilizace si vymyslí a pošle název svého divu!!      

Kultura

Úvod

Ke každé civilizaci neodmyslitelně patří i kulturní vyžití. Nejinak tomu bude i ve vašich civilizacích. Kultura má 4 druhy(literatura, hudba, umění,architektura a náboženství). Každý týden se bude kulturní druh měnit, např. začneme s uměním a další týden bude zase následovat úkol z literatury. Jak už je zmíněno, každý týden bude mít každá civillizace jeden konkrétní úkol, ten bude časově omezen(7 dní, 10 dní atd.) a po vypršení času na splnění úkolu bude úkol ohodnocen Mazinárodní radou kultury. Hodnocení bude provedeno na stupnici úspěšnosti 0-100%(tato stupnice bude určovat spokojenost obyvatelstva->čím spokojenější bude obyvatelstvo, tím méně bude platit viz. ekonomika). 
Dále každá civilizace bude mít svůj vlastní div, který si sama určí(mělo by to být něco opravdu neobyčejného, protože každý týden se k němu budou dopisovat nové informace či zajímavosti). 
Další součástí jsou velice významní a po světě populární umělci. Ti se přistěhují do vašich měst, za splnění tzv. speciálních úkolů. Pokud budete mít štěstí a umělci se rozhodnout k vám nastěhovat, vašim úkolem bude ho představit, přece jen, lidi moc nemají rádi, když neví, s kým mají tu čest, a on se vám za to odmění zvýšením bodového zisku do stupnice spokojenosti.
Každopádně kulturní záležitosti jsou důležité záležitosti a rozhodně se nevyplatí je podceňovat. Protože může docházet i k nepředvídatelným situacím, které zanechají nepříjemné následky.
 
Příjemné kulturní zážitky přeje Mezinárodní rada kultury(MRK)

Kontakt

Případné dotazy a vyplněné úkoly z rubriky Kultura posílejte na email Mezinárodní rady kultury: mez.rad.kul@email.cz

Speciální úkol(platnost do konce dubna!)

Jakožto hlavy civilizací je třeba se o kulturu zajímat osobně. Vašim úkolem bude do konce dubna navštívit jakoukoli GALERII a sepsat stručný zápisek(autor výstavy,místo,doba konání výstavy,díla,styl umění,názor).Na daném místě je třeba udělat společnou fotku(měli by se zúčastnit všichni(procentuélní účast)->daná odměna).Úkol je dobrovolný!!